Мърфис Мисфитс Ръгби Клуб

Всичко започна дяволски случайно – в бара. Някъде в началото на март 2002… Гледахме на големия екран поредния мач от турнира на 6-те нации. Черпехме се и обсъждахме играта. Повечето се познавахме именно от честите си посещения в бара – странна мултинационална сбирщина, всеки попаднал в София по съвсем различни причини, но идеята да тичаме – да играем – да се борим на открито – едва ли беше минавала през главата на някого. И затова, когато ТЯ се роди в главата на новозеландеца Мъри Те Хуки : “Какво ще кажете да поиграем тъч ръгби?”, някои му отговориха с въпрос: “ОК, ама не сме ли вече стари за такива неща???”, но Мъри бе категоричен: “Не сме, разбира се, дори вече съм наел терен!!!” (сега играем на друго място, но и него, както всеки от терените на Мисфитс през годините, наричаме Murrayfield) Той се оказа прав и ако тогава не бяхме послушали мъдрия маор – днес този фантастичен клуб нямаше да го има.

Първоначално просто играехме веднъж седмично тъч ръгби (олекотена разновидност на играта, в която няма фул контакт) на игрището на Националната спортна академия в Студентски град и както и преди това се виждахме в ирландския бар J.J Murphy’s в София (тук се намира и клубната централа), но много скоро нещата станаха сериозни – в клуба постоянно влизаха нови и нови членове, отборът започна да участва в истински международни турнири по ръгби 7 в България и съседни държави и да организира мачове срещу отборите, играещи в българското ръгби първенство. През последните години ни гостуват все повече отбори от държави като Англия, Франция и Холандия, за да поиграем приятелски ръгби 15 и да се позабавляваме качествено преди и след това.

Днес Мърфис Мисфитс е ръгби клуб, който има конституция, управителен съвет, лого, членски внос и добре запълнена седмична програма.

Мърфис Мисфитс е международен клуб, със седалище в София. Сред нас има и българи, и чужденци – те работят тук, но са родени в Англия, Ирландия, Франция, Шотландия, Щатите, Нова Зеландия, Южна Африка, Намибия, Канада, Уелс, Португалия, Зимбабве, Испания, Аржентина, Румъния…колкото по-различни – толкова по-добре!

В Мърфис Мисфитс се събират хора с крайно разнообразни професии – финансисти, юристи, офицери от армиите, Ай Ти специалисти, тату & пиърсинг артисти, инженери, журналисти, преподаватели по физическо, учители по английски, маркетинг специалисти, готвачи, предприемачи, сладкари, фотографи…има дори и психиатър…

Мърфис Мисфитс е социален клуб, чийто членове не просто играят и говорят за ръгби, но и се забавляват заедно. Клубът осъществява също така и благотворителна дейност посредством различни специални събития, най-голямото от които е нашият ежегоден Турнир по тъч ръгби. Създаден и организиран изцяло от членове на Мисфитс, турнирът вече има 9-годишна история, като всяко издание е подчинено на една ясна цел – да събере любители, професионалисти, приятели и спонсори в името на добра кауза.

Мърфис Мисфитс не е затворен клуб – вратите са отворени за всеки, който иска да се забавлява.

За повече информация посетете сайта ни Мърфис Мисфитс